23 Σεπτέμβριος, 2017

  • Wiki

2ο τουρνουά beach rugby στην Καβάλα: Η γιορτή του beach rugby επανέρχεται…

Το περσινό τουρνουά είχε απρόσμενη επιτυχία και έκανε μια ολόκληρη πόλη, την Καβάλα, να συζητάει για το ράγκμπι -σε σημείο ακόμα και γονείς να αναρωτιούνται με ποιον τρόπο μπορούν τα παιδιά τους να ενταχτούν στην ομάδα ράγκμπι του ΑΟ Καβάλας!

13015237_989573231091117_8896094749114805183_nΦέτος όμως οι διοργανωτές του 2ου τουρνουά beach rugby -που θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 17 Ιουλίου– έχουν βάλει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και ευελπιστούν ότι η διοργάνωση θα καταφέρει τον κύριο σκοπό της -δηλ. να αποτελέσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς για τον αθλητικό βίο της πόλης αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη αυτού του τόσο εντυπωσιακού αλλά και τόσο «παρεξηγημένου» για πολλούς αθλήματος.

Η πρωτοτυπία του περσινού τουρνουά ήταν η διοργάνωσή του όχι σε κάποια παραλία (από τις πολλές και πολύ όμορφες που διαθέτει ο νομός Καβάλας) αλλά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και μπορεί κάποιοι «καλοθελητές» να προεξόφλησαν την αποτυχία της όλης ιδέας (σχολιάζοντας ότι «η Καβάλα έχει τόσες παραλίες, γιατί πάτε να το κάνετε μέσα σε πλατεία»), αλλά αυτό ήταν ακριβώς που κέρδισε τις εντυπώσεις και έκανε αρκετούς Καβαλιώτες περαστικούς να «σταθούν» για λίγα ή και περισσότερα λεπτά και να γνωρίσουν το ράγκμπι.

Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να γίνει διαφορετικά και φέτος. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ προσκλήσεις προς διάφορους συλλόγους -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, από την Βουλγαρία ως και…την Αυστρία- έχουν ήδη αποσταλεί από τα μέλη της ομάδας ράγκμπι του ΑΟ Καβάλας.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι όσον αφορά τις συμμετοχές, ωστόσο η επιτυχία του περσινού τουρνουά θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει το δέλεαρ για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων παικτών και ακόμα περισσότερων φιλάθλων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην επίσημη σελίδα του τουρνουά στο FaceBook (πατήστε εδώ).

Σας περιμένουμε από τις 15 ως τις 17 Ιουλίου στην Καβάλα, για ένα ακόμα αθλητικό υπερθέαμα.

About The Author

Related posts

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων