23 Σεπτέμβριος, 2017

  • Wiki

2ο τουρνουά beach rugby στην Καβάλα: Η γιορτή του ράγκμπι μπορεί να γίνει θεσμός (βίντεο-φωτογραφίες)

Για ένα ακόμα καλοκαίρι το ράγκμπι, ένα ίσως από τα πλέον συναρπαστικά και δυναμικά (αν και ελαφρώς παρεξηγημένα) αθλήματα, επέστρεψε στο «σπίτι» του -την Καβάλα.

Ο λόγος; Μα φυσικά το 2ο τουρνουά beach rugby που διοργάνωσε η ομάδα ράγκμπι του ΑΟ Καβάλα από την Παρασκευή 15 ως και την Κυριακή 17 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία για μια ακόμα φορά μετετράπη σε…αμμουδιά (χάρη στην αμέριστη υποστήριξη του δήμου Καβάλας).

Photo Album

Ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν 14 ομάδες και 140 αθλητές (και 100 συνοδούς) από την Καβάλα, τα Χανιά, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Σόφια (από την Βουλγαρία), το Βουκουρέστι και την Κονστάντζα (από την Ρουμανία), οι οποίοι και αναχώρησαν από την Καβάλα με τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη και την διοργάνωση. Κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις τους στην κάμερα του Kavala Portal.

Όσον αφορά την κατάταξη δεν άλλαξε κάτι, καθώς -όπως και πέρσι- οι Dracula Old Boys από το Βουκουρέστι κέρδισαν την 1η θέση στους άνδρες, νικώντας στον τελικό τους ομοεθνείς τους από την Φαρούλ Κονστάντζα. Την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα του Αγίου Θωμά από το Γουδί. Την 1η θέση στις γυναίκες κατέλαβε η ομάδα του Ηρακλή, επικρατώντας της γυναικείας ομάδας των Attica Springboks.

Σε κάθε περίπτωση, νικητής του τουρνουά ήταν το ίδιο το άθλημα, το οποίο για έναν ακόμα χρόνο αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους Καβαλιώτες. Σαφώς και σε ένα άθλημα όπως το rugby, με έντονη σωματική επαφή και με τις ομάδες να τα δίνουν όλα για την τελική νίκη, θα υπάρξουν και εντάσεις (όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα, με πολύ λιγότερη επαφή). Και υπήρξαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την διοργάνωση.

Στόχος για την επόμενη χρονιά; Μα φυσικά η επέκταση του τουρνουά, η συμμετοχή όλο και περισσότερων ομάδων και η μέγιστη δυνατή προβολή (άλλωστε μέσα από αυτήν επωφελείται και η ίδια η Καβάλα, η οποία εντυπωσίασε τους επισκέπτες).

Για την ιστορία, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου,

ο Α.Ο.Καβάλα και ιδιαιτέρως τα μέλη του τμήματος Rugby ευχαριστούν θερμά για την εξαιρετική διοργάνωση που προβλήθηκε και από τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας, τον Δήμο Καβάλας και την Δήμαρχο κ.Τσανάκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας-Αθλητισμού κ.Φιλόσογλου, την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και την πρόεδρο της κ.Ιωσηφίδου αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους για την πολύτιμη βοήθεια τους. Χωρίς την διάθεση και την διοργάνωση από τον Δήμο Καβάλας, δεν θα μπορούσε να γίνει το εν λόγω διεθνές τουρνουά, με το οποίο για άλλη μια φορά η Καβάλα ακούστηκε και προβλήθηκε σε Ελλάδα και Βαλκάνια για τον αθλητισμό της.

Από κει και πέρα, θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε για την υλική υποστήριξη τους τις επιχειρήσεις: Φούρνοι Φελλαχίδη, Γυμναστήριο Genesis, Granazi, Blue Island, Public, MLS Πληροφορική, Ζαχαροπλαστείο Αλλοτινό, Smile Market (ΔΕΠΟΣ), Εμφιαλωμένα νερά Διώνη (Rainbow Waters), LG , Ena Channel, Tetrakopterakias, Citylife24, Arena Radio, Citypedia, Cafe No18 Downtown Bar, Ταβέρνα Καναδός, Step up (Κέλλυ Ξακοπούλου), Οπτικά Έν Όρασις, Ετικετοποιία Λάλλας αλλά και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ν.Καβάλας).

Πηγή: Kavala Portal

About The Author

Related posts

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων