Press "Enter" to skip to content

Νέες ισορροπίες μετά τα international tests του Σαββατοκύριακου

Νέα, χρήσιμα συμπεράσματα, για την πορεία προετοιμασίας των ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσέφεραν οι διεθνείς φιλικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο προετοιμασίας των ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας, που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα. Προφανώς, το παιχνίδι που όλοι περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η ρεβάνς της Γαλλίας, που υποδεχόταν την Αγγλία, μια βδομάδα μετά την ήττα της στο Twickenham, όμως η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σκωτία, όπως και η βορειοαμερικανική μονομαχία, ανάμεσα στον Καναδά και τις ΗΠΑ, δεν περνούσαν σε δεύτερη μοίρα. Ας δούμε αναλυτικά τα όσα έγιναν στα international tests της 4ης εβδομάδας προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΓΑΛΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 25-20

Η γαλλική ομάδα δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανταμοίβεται από τη σκληρή προετοιμασία με έμφαση στο χτίσιμο φυσικής κατάστασης, την οποία επέλεξε ο Philippe Saint-André εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια βδομάδα μετά την ήττα στο Twickenham, οι Γάλλοι έμοιαζαν να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από την αγγλική ομάδα, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France για περίπου 70 λεπτά.

Ωστόσο, η χαλάρωση του τελευταίου δεκαλέπτου, απέναντι σε μια ομάδα που σπάνια συγχωρεί, έφερε το σκορ σε επίπεδα ντέρμπι, με το τελικό 25-20 να μην ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Πάντως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο η κατάσταση της γαλλικής ομάδας, που για μια ακόμα φορά, παρά τα όποια προβλήματα και αδυναμίες, δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο πριν από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα ιστορικά στοιχεία της αναμέτρησης, ανήκει το γεγονός ότι ο Frédéric Michalak πέρασε στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των Bleus, έχοντας πετύχει 394 πόντους με το εθνόσημο.

https://www.youtube.com/watch?v=0vYXwIlIb_Y

ΙΤΑΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ 12-16

Η Ιταλία υποδέχτηκα στο Τορίνο τη Σκωτία, για μια φιλική αναμέτρηση που αποτελούσε τον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, μετά την ιστορική νίκη των Ιταλών στο Murrayfield για το Six Nations του 2015. Το βασικό συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο, με αρκετές αδυναμίες που ο αντίπαλος μπορεί να εκμεταλλευτεί, κυρίως στην αμυντική λειτουργία. Από την άλλη, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν από λάθη που έχουν να κάνουν με το “δέσιμο” της ομάδας, τη δουλειά στην προπόνηση δηλαδή, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα μετά από ενάμιση μήνα προετοιμασίας.

Τελικά, οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που πήραν μια σημαντική νίκη για το γόητρο και την ψυχολογία, αφήνοντας προβληματισμό στους Ιταλούς για το πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη, δηλαδή να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας μια εκ των Ιρλανδίας και Γαλλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=kHqg2khqow4

ΚΑΝΑΔΑΣ – ΗΠΑ 23-41

Λίγες εβδομάδες μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Pacific Nations Cup, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η μεταξύ τους μονομαχία δεν είχε το ίδιο δραματικό φινάλε, με την ομάδα των ΗΠΑ να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Οι Αμερικανοί μπόρεσαν υπό πολύ καλύτερους όρους να διαχειριστουν το παιχνίδι στη δύναμη, με τους forwards να υπερέχουν εμφανώς των αντιπάλων τους, ανοίγοντας συνεπώς και χώρους ώστε να αναπτυχθούν οι καλά οργανωμένες επιθέσεις των three-quarters.

Το συγκεκριμένο test σίγουρα ήταν μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την ομάδα των ΗΠΑ, που δείχνει σε πολλά επίπεδα ότι βελτιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Αν και δεν κατάφερε κάτι σπουδαίο στο Pacific Nations Cup, δείχνει ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των φίλων του ράγκμπι σε έναν όμιλο που μπορεί να κάνει την έκπληξη, έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Σκωτία, η Ιαπωνία και η Σαμόα, στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα προημιτελικά.

https://www.youtube.com/watch?v=-G6ravVaqZA

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Ιαπωνία κατάφερε να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην υποδεέστερη Ουρουγουάη, την οποία και συνέτριψε με σκορ 30-8 στη Fukuoka, ενώ η Ρουμανία δεν έπεισε σε ακόμα ένα test, χάνοντας στο Melrose με σκορ 31-16 από τη φιναλίστ του Challenge Cup, Edinburgh.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *