Press "Enter" to skip to content

Ιρλανδία – Αργεντινή 20-43 : Τα Pumas απογειώνονται!

Τα Pumas έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην Ιστορία τους! Η Αργεντινή, μια ομάδα που έχει χαρίσει απίστευτο θέαμα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε αυτό που δικαιούταν από τον προημιτελικό απέναντι στη “βασίλισσα του Βορείου Ημισφαιρίου”, Ιρλανδία, προχωρώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή τη φορά όμως, η νίκη της στη φάση των “8” μόνο έκπληξη δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αν και ο εμφατικός τρόπος με τον οποίον ήρθε, σίγουρα έχει αφήσει το παγκόσμιο κοινό του ράγκμπι με ένα αίσθημα θαυμασμού για το εκπληκτικό σύνολο με τις γαλανόλευκες εμφανίσεις.

Η ομάδα που έλαμψε στη φάση των ομίλων, πετυχαίνοντας περισσότερους πόντους κι από τα μεγαθήρια της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής, μπήκε στο τεραίν του Millennium με σκοπό να διεκδικήσει μια από τις ιστορικότερες νίκες της, με όπλο, τι άλλο; την εκπληκτική επιθετική αρετή της. Τα αποτελέσματα, όπως και σε άλλες μεγάλες εμφανίσεις και νίκες της, φέτος, δεν άργησαν να έρθουν. Ήδη στο 3ο λεπτό ο Moroni πετύχαινε το πρώτο try των Pumas, με τον Sanchez να γράφει το 0-7 με το conversion και το παιχνίδι να ξεκινάει ιδανικά για τους Αργεντίνους.

Όπως ήταν φυσικό, όλοι περίμεναν την απάντηση της Ιρλανδίας, μιας ομάδας που έχει κυριαρχήσει στο Βόρειο Ημισφαίριο, με δυο διαδοχικούς τίτλους στο Six Nations τα τελευταία χρόνια. Όμως, οι Αργεντίνοι ήταν ασταμάτητοι σ’αυτό το ξεκίνημα, με τον Imhoff να πετυχαίνει το δεύτερο try στο 10ο λεπτό, ενώ ο Sanchez με το conversion και ένα penalty 3 λεπτά αργότερα διαμόρφωνε το σκορ 0-17 πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της ώρας.

Οι Ιρλανδοί τα είχαν χαμένα και οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί τους στις εξέδρες του Millennium είχαν παγώσει. Χρειαζόταν να βρεθεί μια λύση, ένα θαύμα, ένας από μηχανής θεός για να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. Το έργο αυτό ανέλαβε ο χειρότερος παίχτης της Αργεντινής, prop, Ramiro Herrera, ο οποίος κόντεψε να κοστίσει στην ομάδα του ολόκληρη την πρόκριση με τα ακατανόητα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 17ο λεπτό, λοιπόν, έκανε ένα ανόητο λάθος, πέφτοντας άτσαλα σε κάτι που έμοιαζε με τάκλιν, προκειμένου να δει την κίτρινη κάρτα, να αφήσει την ομάδα του με παίχτη λιγότερο και να αναπτερώσει τις ελπίδες των Ιρλανδών.

Στο διάστημα της αριθμητικής τους υπεροχής, οι Ιρλανδοί, κατάφεραν να πετύχουν ένα penalty, ένα try και ένα conversion, μειώνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους, καθώς στο μεσοδιάστημα ένα penalty πέτυχε και ο Sanchez. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που είχε ξεκινήσει με την απόλυτη υπεροχή των Pumas, πλέον είχε γίνει ντέρμπι, με το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται 10-20 και όλα να είναι ρευστά.

Στην επανάληψη, οι Ιρλανδοί, που είχαν πάρει και ένα ψηχολογικό αβαντάζ, καταφέρνοντας να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στους αντιπάλους τους, μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 44ο λεπτό πέτυχαν try με τον Jordi Murphy, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά στους 3. Ένα penalty για τον Madigan και 2 για τον Sanchez έφτασαν το σκορ στο 20-26, λίγο πριν οι αργεντίνικες μηχανές πάρουν και πάλι μπρος.

Οι Ιρλανδοί προσπαθούσαν να καλύψουν τη διαφορά με τους αντιπάλους τους, όμως ο χρόνος περνούσε και τελικά η μεγάλη στιγμή ήρθε στο 69ο λεπτό, όταν ο Tuculet κατάφερε να περάσει τη μπάλα με αριστοτεχνικό τρόπο στο in-goal της Ιρλανδίας, προκειμένου να πετύχει το 4ο try της ομάδας του και να δώσει μια διαφορά 11 πόντων στα Pumas, που ο Sanchez τη μεγάλωσε στους 13 με το conversion!

Όλα έδειχναν ότι η ώρα του μεγάλου ντελίριου για την Αργεντινή πλησίαζε και αυτό που έλειπε ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι Ιρλανδοί πίεζαν για το θαύμα, όμως στο 73ο λεπτό, ο Imhoff έκανε ακόμα μία από τις γνωστές εκτοξεύσεις του προς τα αντίπαλα δοκάρια, προκειμένου να προσγειωθεί με τη μπάλα στο αντίπαλο in-goal και να πετάξει με ένα ολόκληρο έθνος προς την απόλυτη μέθη και τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο Nicolas Sanchez πέτυχε το conversion και ακόμα ένα try που έφτασαν τη διαφορά των πόντων στους 23 (!), διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 20-43!

Τα Pumas έδωσαν ένα μάθημα επιθετικού ράγκμπι, αποδεικνύοντας ότι ξέρουν καλά το σπορ όπως θα παίζεται τις επόμενες δεκαετίες, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κατανοήσουν οι ομάδες του Βορείου Ημισφαιρίου. Το ράγκμπι είναι ένα άθλημα που όχι μόνο είναι όμορφο, αλλά γίνεται συνεχώς ομορφότερο. Η Αργεντινή έχει το δικό της μερίδιο σε αυτή την πορεία και η πρόκριση στα ημιτελικά ήταν μια πολύ καλή πρώτη ανταμοιβή. Πλέον κανείς δε μπορεί να προδιαγράψει που θα σταματήσει αυτή η ομάδα των Pumas!

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *