Press "Enter" to skip to content

Με ύφος πρωταθλητή

Η δεύτερη αγωνιστική του Six Nations 2017 ανέδειξε το ξεκάθαρο φαβορί και για τη φετινή διοργάνωση. Η Αγγλία, κάτοχος του τίτλου μετά από το Grand Slam του 2016, έδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα στις πιο δύσκολες καταστάσεις, να κερδίσει αγώνες που μοιάζουν χαμένοι, να επιβληθεί σε τιτανομαχίες εκτός έδρας των πολύ σκληρών αντιπάλων της, κερδίζοντας και την ώθηση της κερκίδας. Την ίδια στιγμή, με βάση το πρόγραμμα και τη βαθμολογία, η μόνη ομάδα που φαίνεται ικανή να απειλήσει την απόλυτη κυριαρχία των Άγγλων, είναι η Ιρλανδία, η οποία όμως έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα πριν την αναμέτρηση με “την ομάδα του Ρόδου”, που θα κλείσει το φετινό τουρνουά στο Lansdowne Road.

ΙΤΑΛΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ 10-63

Η Ιταλία, που στην πρώτη αγωνιστική εμφανίστηκε μόνο σε ένα ημίχρονο απέναντι στους Ουαλούς, για την ακρίβεια όση ώρα έβρεχε, δεν είχε την ίδια τύχη στην ηλιόλουστη σαββατιάτικη Ρώμη, στη δεύτερη αγωνιστική του φετινού τουρνουά. Οι Ιρλανδοί, που υπέστησαν το σοκ της πρεμιέρας, χάνοντας στο Murrayfield από μια υποσχόμενη Σκωτία, δεν άφησαν την ευκαιρία να ξεφύγει, μαθαίνοντας από το πάθημα των Ουαλών που απώλεσαν με ανόητο τρόπο το επιθετικό μπόνους.

Μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με το try του Earls και από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν απλά ασταμάτητοι. Πετυχαίνοντας συνολικά 9 tries, όχι απλά πήραν το επιθετικό μπόνους, αλλά έφτιαξαν και μια τεράστια διαφορά που πμορεί να παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι Ιταλοί εμφάνισαν μόνο έναν παίχτη που πραγματικά είχε ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον αρχηγό τους Sergio Parisse και 14 ανθρώπους που τον συνόδευαν. Η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Azzuri ήταν απερίγραπτα απογοητευτική, σε βαθμό που για πρώτη φορά γέννησε ερωτήματα αν η Ιταλία πραγματικά αξίζει τη θέση της στο κορυφαίο τουρνουά του Βορείου Ημισφαιρίου. Ειδικά ο τρόπος που δέχτηκε τα τελευταία tries, θυμίζοντας ένα ατέλειωτο σκορποχώρι, έκανε τους φίλους του αθλήματος να αναρωτιούνται αν έβλεπαν μια προπόνηση της Ιρλανδίας ή έναν επίσημο αγώνα του Six Nations.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς – και από το σκορ – το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά η Ιταλία θα καταφέρει πραγματικά να φτιάξει ένα ράγκμπι αντίστοιχο της ιστορίας της και του αριθμού των συλλόγων και αθλητών που διαθέτει, ή θα είναι ο σάκος του μποξ σε μια μεγάλη διοργάνωση, προσφέροντας ένα πισογύρισμα για την ίδια την ανάπτυξη του ράγκμπι στην Ευρώπη.

ΟΥΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 16-21

Αναμφισβήτητα το μεγάλο ματς της αγωνιστικής! Το σκέπαστρο στο Millennium έμεινε ανοιχτό, μετά από απαίτηση των Άγγλων. Ευτυχώς! Σε αντίθετη περίπτωση θα είχε φύγει ολόκληρο από την εκρητική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες. Στο κατάμεστο στάδιο του Cardiff, οι Ουαλοί φίλαθλοι, μεταξύ τους και αρκετές εκατοντάδες Άγγλων, έφτιαξαν ένα επικό σκηνικό για να διοργανωθεί μια τιτανομαχία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα που προηγήθηκε πρώτη ήταν η Ουαλία, με penalty του Halfpenny, ωστόσο το πρώτο try της αναμέτρησης πέτυχε ο Youngs στο 17, για να βάλει τους Άγγλους μπροστά στο σκορ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Ουαλοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με ένα φανταστικό try του Liam Williams και έδειχναν ότι έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Με εξαίρεση 2 penalties της Αγγλίας, μέχρι το 70ο λεπτό, που μείωσαν τη διαφορά, η Ουαλία έδειχνε ότι μπορούσε να ελέγξει την έκβαση της αναμέτρησης, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είχε και σοβαρές ευκαιρίες για να “κλειδώσει” το παιχνίδι, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματική στο τελείωμα. Όμως το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και πάλι το δυνατό σημείο των Άγγλων. Ασκώντας αποτελεσματική πίεση και φτάνοντας πολύ εύκολα κοντά στο αντίπαλο try line, αναγκάζοντας τους Ουαλούς να κάνουν λάθη και να χάνουν την κατοχή όποτε είχαν τη μπάλα, σε μια φάση που είχαν συγκεντρώσει την άμυνα των Ουαλών στη δεξιά μεριά όπως επιτίθονταν, βρήκαν τεράστιο χώρο από τα αριστερά μετά από kick του Davies, προκειμένου ο Elliot Daly, να πετύχει ένα χρυσό try, που με το conversion του Farrell έχρησε την Αγγλία το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

Οι Άγγλοι πλέον έχουν ένα πολύ εύκολο test στην έδρα τους με αντίπαλο την Ιταλία, για το οποίο ο Eddie Jones έχει ανακοινώσει αλαγές στη σύνθεση, ενώ στη συνέχεια υποδέχονται και τη Σκωτία πριν δώσουν το κρισημότερο και δυσκολότερο ματς στο Δουβλίνο, στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν ηττηθεί οι Ιρλανδοί. Διαφορετικά θα εξασφαλίσουν πολύ νωρίς και πολύ εύκολα και τον φετινό τίτλο με το ερώτημα που απομένει να είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει το νικηφόρο σερί τους.

ΓΑΛΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ 22-16

Δύο ομάδες που έλαμψαν στην πρεμιέρα του φετινού τουρνουά, αποτέλεσαν την απόλυτη απογοήτευση στη δεύτερη αγωνιστική. Η Γαλλία, μετά από την εκπληκτική εμφάνισή της στο Twickenham, εμφάνισε τον παλιό κακό της εαυτό, με την απόλυτη αδυναμία ανάπτυξης ορθόδοξου παιχνιδιού, προσπαθώντας να “κλέψει” το παιχνίδι μέσα στην έδρα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία πάσα μεταξύ των backs των bleus δε μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς, με τον scrum-half Serin να βρίσκεται επίσης σε τραγική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, ακόμα και οι forwards έκαναν το ένα λάθος πίσω απ’το άλλο, αφήνοντας συνεχώς την κατοχή στους Σκωτσέζους που επίσης δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα ιδιαίτερο, ιδιαίτερα από τη στιγμή της αποχώρησης του Graig Laidlaw, λόγω τραυματισμού.

Το πολύ άσχημο παιχνίδι κρίθηκε τελικά από την ικανότητα των Γάλλων να πάρουν penalties από το αδύναμο σημείο της Σκωτίας. Το scrum των Highlanders θύμιζε ερασιτεχνική ομάδα Κ20, με τους Γάλλους να μοιάζουν γίγαντες κερδίζοντας για πλάκα πολλά μέτρα σε κάθε περίπτωση. Όπως και πρόπερσι, το πόδι του Lopez και τα 5 penalties και 1 conversion που πέτυχε, έκαναν και φέτος τη διαφορά στο Stade de France αλλά το παιχνίδι αυτό είναι σίγουρα κάτι που και οι δύο ομάδες θέλουν να ξεπεράσουν, αν επιθυμούν πραγματικά να μην ανταγωνίζονται την Ιταλία για την τελευταία θέση, αλλά τις υπόλοιπες 3 ομάδες του θεσμού για την κορυφή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟμάδαΝΙΗΔΠΕΜΑΜΒ
1Αγγλία401+652119
2Ιρλανδία302+491114
3Γαλλία302+171114
4Σκωτία302+41114
5Ουαλία203+160210
6Ιταλία005-151000

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

[table “37” not found /]

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

[table “38” not found /]

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *