Press "Enter" to skip to content

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 έχει γράψει Ιστορία… και μόλις ξεκίνησε!!!

Οι πρώτες τρεις μέρες, πριν την πρώτη ανάπαυλα, του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015, μπορούν να χαρακτηριστούν θρυλικές. Ήδη, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο Παγκόσμιο όλων των εποχών, ακόμα κι αν δεν έχουν αγωνιστεί καν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν. Φυσικά, η επιστροφή του κορυφαίου θεσμού στην Ευρώπη και μάλιστα στη γενέτειρα του αθλήματος, την Αγγλία, μόνο πετυχημένη θα μπορούσε να είναι, αλλά αυτά που ως τώρα έχουν συμβεί ίσως ξεπερνούν και τη φαντασία του πιο αισιόδοξου φίλου του αθλήματος.

Εκπληκτικοί αγώνες, με τις ομάδες να εμφανίζονται έτοιμες να δώσουν και την τελευταία ανάσα τους στον αγώνα, από τα πρώτα βιολιά μέχρι τους αναπληρωματικούς. Απίστευτα αποτελέσματα, με τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Νότιας Αφρικής να περνάει αναμφίβολα στις στιγμές-ορόσημα στην ιστορία του αθλήματος. Εκπληκτική ατμόσφαιρα στα γεμάτα στάδια, που έχουν πλημμυρίσει από φιλάθλους όλων των ηπείρων. Όλα αυτά ήδη είναι ένα καλό σημάδι και αν συνεχιστούν, θα μας κάνουν πολύ νοσταλγικούς το χειμώνα που έρχεται.

Εισαγωγή στο θρύλο

Τα καλά για τη φετινή διοργάνωση ξεκίνησαν πολύ νωρίς, από την τελετή έναρξης που θύμιζε όσο τίποτα ότι το ράγκμπι επιστρέφει σπίτι του. Αυτό το ραντεβού με τις ρίζες, που πολύ εύστοχα κατάφεραν να δείξουν οι Άγγλοι, προκάλεσε ανατριχίλα και στον πιο πρόσφατο φίλο του αθλήματος. Η οβάλ μπάλα, ξεκινώντας από το Κολλέγιο του Ράγκμπι, το μακρινό 1823, περνώντας από τα χέρια του William Webb Ellis και μιας σειράς θρύλων, έφτασε στο Twickenham για να σηματοδοτήσει τη μεγάλη συνάντηση του σήμερα. Όπως φαίνεται, κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το ραντεβού με την ιστορία, προς τέρψη των εκατοντάδων χιλιάδων θεατών και εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Ο κάθε αγώνας θα είναι μια γιορτή

Η πεμπτουσία του αθλητισμού δεν είναι η νίκη, είναι η μάχη γι’ αυτήν. Αυτό είναι που κάνει και το ράγκμπι να ξεχωρίζει, καθώς είναι ένα από τα λίγα ομαδικά αθλήματα στο οποίο διεξάγονται επικές μάχες στη διεκδίκηση μιας πολυπόθητης νίκης, βαρύτιμης ή και με μικρότερη σημασία.

Έτσι, αναγκαίο συστατικό είναι οι αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο να έχουν την ίδια δίψα για διάκριση, το ίδιο σθένος για να παλέψουν, τα ίδια ψυχικά αποθέματα για να μη λυγίσουν και να υπηρετήσουν στο τέλος μαζί το ίδιο το θέαμα, που αγγίζει πολλές φορές τη συγκίνηση.

Μαζί με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, που έχει τεράστιες φιλοδοξίες στη διοργάνωση που γίνεται σπίτι της, το έργο αυτό στην πρεμιέρα είχαν αναλάβει και τα Φίτζι, που αν και στο τέλος έχασαν το ρυθμό του …Mike Brown, έκαναν τα πάντα για να σταθούν στο ύψος της ιστορικής περίστασης. Η ομάδα των νησιών του Ειρηνικού αποζημίωσε κάθε φίλο του ράγκμπι, από τη στιγμή της εισόδου της στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της άδοξης ήττας της.

Τα Φίτζι και η Αγγλία έκαναν την καλύτερη αρχή…

Η Γεωργία έσπασε καρδιές, η Ιαπωνία έσεισε τον πλανήτη!

Η δεύτερη μέρα όμως ήταν ακόμα πιο θρυλική, καθώς η ιστορία πλέον δεν παρουσιαζόταν, αλλά γραφόταν μπροστά στα μάτια όσων παρακολουθούσαν τις αναμετρήσεις του προγράμματος του Σαββάτου.

Την αρχή έκανε η Γεωργία, η οποία με μια εκπληκτική άμυνα, με έναν ασύλληπτο ηγέτη, τον Mamuka Gorgodze, κατάφερε να πετύχει μια μεγάλη νίκη απέναντι στα Τόνγκα, που δε μπορούσαν να διασπάσουν την ηρωϊκή γραμμή των Καυκάσιων. Ήδη από το δεύτερο αγώνα, οι ανάσες είχαν κοπεί, καθώς ακόμα και αναμετρήσεις που δε θεωρούνταν “πρώτης γραμμής”, έδιναν γενναιόδωρα θέαμα υψηλού επιπέδου, αντίστοιχα με το όνομα και τη σημασία της διοργάνωσης.

Αν όμως όλοι μιλούσαμε για τη Γεωργία μέχρι εκείνο το απόγευμα, τη δόξα έκλεψε με το σπαθί της η Ιαπωνία, η οποία έκανε τους συμπατριώτες της να ξεσπούν από ρίγη συγκίνησης στο Μπράιτον, τους αντιπάλους της να τη χειροκροτούν και όλο τον κόσμο να υποκλίνεται στο μεγαλείο αυτής της ομάδας με το άνθος κερασιάς στο στήθος.

Μια μη παραδοσιακή δύναμη, όπως γνωρίζουμε τον κόσμο του ράγκμπι μέχρι σήμερα, κοίταξε στα μάτια μια υπερδύναμη του ράγκμπι και τελικά πήρε αυτό που δικαιούνταν, μια μεγαλειώδη, ιστορική νίκη. Οι εικόνες με τους Ιάπωνες να πανηγυρίζουν μετά το try του Karne Hesketh σκορπούν συναισθήματα σε όσους ασχολούνται με το ράγκμπι, ενώ είναι ικανές να κάνουν πολλούς ακόμα να εισέλθουν χωρίς πολλές σκέψεις στη μεγάλη αγκαλιά του συναρπαστικότερου αθλήματος.

Οι All Blacks και η Αργεντινή έδωσαν παράσταση

Ενώ ήδη τα προηγούμενα παιχνίδια είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της διοργάνωσης, που κάθε φίλος του ράγκμπι θα ήθελε να παρακολουθήσει, ήταν ο αγώνας ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και την Αργεντινή, που έκλεινε κι αυτόν τον καταπληκτικό πρώτο κύκλο αγώνων.

Οι All Blacks είναι η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του αθλήματος, εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και με ένα εξαιρετικό νικηφόρο σερί τα τελευταία χρόνια. Όμως η Αργεντινή βρέθηκε στο Webley για να δείξει ότι είναι μία από τις πρωταγωνίστριες ομάδες όλου του πλανήτη.

Τα Pumas έκαναν για περίπου μία ώρα τους κορυφαίους των κορυφαίων να μοιάζουν αδύναμοι. Τα ψυχικά αποθέματα μιας ομάδας που εντυπωσιάζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καθώς και των οπαδών τις στις εξέδρες, έφερναν στο νου αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Αργεντινή ομορφαίνει το ράγκμπι, ότι είναι απαραίτητο στοιχείο του και είναι αναγκαίο σ’αυτή τη λατινοαμερικανική χώρα το ράγκμπι να γίνει ακόμα πιο μεγάλο, όπως έγραφε και πριν από περίπου 70 χρόνια μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ανθρώπινης ιστορίας.

Τα ρίγη από τη Χάκα, μετατράπηκαν σε ανατριχίλα από την επική εμφάνιση των Αργεντίνων και στη λίστα των δυνατών αντιπάλων για την τελική φάση, εκεί που οι μάχες είναι ζωής και θανάτου, προστέθηκε και μια χώρα που χτυπούσε δυνατά την πόρτα της κορυφής.

Ανυπομονησία για τη συνέχεια

Τα αποτελέσματα αυτά και οι εικόνες που φτάνουν από την Αγγλία σε όλο τον κόσμο, άνοιξαν την όρεξη όλων των φίλων του ράγκμπι, καθώς και ανθρώπων που πρώτη φορά, με την ευκαιρία της μεγάλης διοργάνωσης, το παρακολούθησαν.

Η συνέχεια, που από τη φάση των ομίλων περιέχει τρομερού ενδιαφέροντος μονομαχίες, ακόμα περισσότερες μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα, αναμένεται συναρπαστική και πλέον γίνεται πράξη το σύνθημα προώθησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015, “too big to miss”, πολύ μεγάλο για να το χάσεις!

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *