Press "Enter" to skip to content

Στις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο Sevens του 2018

Η περιοχή του San Francisco επιλέχθηκε από το World Rugby για να φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση του Rugby Sevens, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το 2018. Συγκεκριμένα δύο στάδια, το AT&T Park στο San Francisco και το Avaya Stadium στο San Jose θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του μεγάλου θεσμού. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που η παρθενική της έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1993 στη Σκωτία, διεξάγονται από το 2009 παράλληλα τα τουρνουά των ανδρών και των γυναικών.

Στους άντρες τους περισσότερους τίτλους έχουν οι ομάδες των Φίτζι και της Νέας Ζηλανδίας, που μετρούν 2 κατακτήσεις, ενώ από ένα τίτλο έχουν κερδίσει η Αγγλία και η Ουαλία. Στις γυναίκες από έναν τίτλο έχουν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Στο τουρνουά των αντρών συνολικά 36 χώρες έχουν λάβει μέρος στις 6 διοργανώσεις, ενώ αντίστοιχα 19 έχουν συμμετάσχει στις 2 διοργανώσεις των γυναικών.

Στην παρούσα μορφή του θεσμού 24 χώρες συμμετέχουν στο τουρνουά των αντρών και 16 σ’αυτό των γυναικών, με τη διοργάνωση να διαρκεί ένα τριήμερο.

Συνολικά 14 χώρες είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για να διοργανώσουν την κορυφαία διοργάνωση για το Sevens, με τις ΗΠΑ να επιλέγονται τελικά από το World Rugby στα πλαίσια της στρατηγικής ανοίγματος του αθλήματος στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Οι μεγάλες διοργανώσεις για το ράγκμπι στις ΗΠΑ αναμένεται να “πυκνώσουν” καθώς το ράγκμπι αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στη χώρα, υποσκελίζοντας παραδοσιακά αμερικανικά και ευρωπαϊκά αθλήματα.

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *